
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), merkezi İstanbul’da bulunan ve “Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürme” temel amacı ile çalışan bir sivil toplum kuruluşudur.
14 Nisan 1995 tarihinde, 114 kurum ve bu kurumlara üye 178 kişi tarafından kurulan bugün itibarıyla 400’ün üzerinde üyesi bulunan vakfımızın hedefi; Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşebilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasına katkıda bulunmak, bilimsel araştırma ve geliştirme etkinlikleri gerçekleştirmek ve özellikle yeni teknolojilerin sosyal ve ekonomik yaşam üzerine etkilerini inceleyip nitelikli & saygın paydaşlar ile birlikte projeler üretmek ve uygulamalarını sağlamaktır.
The Turkish Informatics Foundation (“TBV”) is a non-governmental organization with its headquarter located in Istanbul. Our aim is “to transform Turkey into an information society”. TBV was founded in April 1995 by 178 founding members from 114 different institutions and today the organization has more than 400 members. The main objective of our organization is to provide a necessary foundation in enabling the Turkish society to become an information society, and in doing so, to organize and develop scientific research and activities and specifically to research the effects of new technologies on the social and economical lifestyles of the society, to create and provide projects and policies and to provide reliable sources and qualified information.
Vakfımız tarafından düzenlenen ve Matematik ve Fen Bilimleri alanlarındaki eğitim oyunlarının ve oyun fikirlerinin ödüllendirildiği 4. KOD Ödülleri yarışması başlıyor.
Başvurularınızı 15 Ağustos 2021 tarihine kadar Kod Ödülleri adresi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.
4. KOD Ödülleri’ne:
· K12 grubu öğrenciler;
· K12 grubu öğretmenler;
· Bireyler (Şirketleşmemiş ekipler de bu gruba dahildir.);
· Oyun stüdyoları başvurabilir.
Bu yıl UNDP işbirliğiyle gerçekleştireceğimiz 4. KOD Ödülleri’nde ana kategoriler her yıl olduğu gibi oyun ve fikir olarak ikiye ayrılırken, kalkınma ve sürdürülebilirlik ana teması kapsamında, UNDP sürdürülebilirlik ve global kalkınma hedeflerinin özellikle çevre ve iklim temalı 11 (sürdürülebilir şehir ve yaşam alanları), 13 (iklim ), 14 (sudaki yaşam) ve 15 (karasal yaşam) numaralı başlıklarının başvuracak içeriklerde aranacak bir kriter olduğunu özellikle belirtmek isteriz.