Vakfımızın inisiyatiflerinden BCTR, İstanbul Üniversitesi ve ATEZ arasında imzalanan işbirliği protokolu ile blockchain tabanlı teknolojiler üzerine ortak çalışmalar gerçekleştirilecek.
Gerçekleştirilen işbirliği protokolü ile aşağıdaki faaliyetlerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor;
- Dezavantajlı gruplar-gençler için Blockchain tabanlı teknoloji eğitimleri noktasında katkı sunmak,
- Nitelikli iş gücüne doğrudan katkı sunmak amacıyla İstanbul’daki gençler için farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenlemek,
- İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Blockchain Laboratuvar’ı bünyesinde sanayi, Üniversite ve STK işbirliği yapılarak araştırma geliştirme faaliyetlerinde kamu yararı gözetilerek programlar düzenlemek.
Gerçekleştirilen işbirliği protokolü ile İstanbul Üniversitesi aynı zamanda;
BCTR ve ATEZ’in web-sitelerinde marka ve logosu ile görünürlük kazanacak;
- BCTR’nin Üyeler Komitesi’ne katılabilecek;
- BCTR’nin tüm etkinlik ve buluşmalarına davet edilecek;
- Çalışma gruplarına katılabilecek.
2018 yılında vakfımızın çatısı altında, kâr amacı gütmeyen bir inisiyatif olarak, kurulan BCTR pek çok üyesi ve iş birlikleri ile blokzinciri teknolojisine yönelik çalışmalarına devam ediyor.