Başlangıç Noktası Akademi, üniversite üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerini günümüz teknolojileri üzerine eğitimler vermeye devam ediyor.
Başlangıç Noktası Akademi’nin Kırılım Çağı Eğitimleri ikinci senesine, 12 farklı şehir ve 26 bölümden seçilen öğrencilerle başladı. Etkili Genç Liderleri yaratmak için günümüz teknolojilerin yanı sıra liderlik, yönetim becerileri ve yumuşak beceriler üzerine de eğitimler veren Başlangıç Noktası takımı, Kırılım Çağı eğitimleri sayesinde Türkiye’nin dört bir yanından gençleri ağına katıyor.
- Hedef Sosyal Fayda
Başlangıç Noktası Akademi’nin hedeflerinden en önemlisi öğrencilerin sosyal fayda üzerine farkındalıklarını arttırmak ve sürdürülebilir iş modelleri kurmalarını sağlamak. 14 Mart itibariyle eğitimlerine başlayan Etkili Genç Liderler Mart ayı sonuna kadar Ussal Şahbaz ile yeni teknolojilerin iş yaşantımızı nasıl etkileyeceğini tartışacak, Elif Duru Gönen ile Liderlik ve ikna; Berç Çubukciyan ile yılmazlık, stres toleransı ve esneklik konuşacaklar. Reyhan Elmasri ile duygusal zeka ile öznellik ve insan önyargısını keşfedecek, Barış Atiker ile hayal güçlerini harekete geçirerek yaratıcı düşünceye giriş yapacaklar.
- Açılış Etkinliği
Faruk Eczacıbaşı, Ufuk Akçiğit, Ahmet Hançer, Habibe Açık, İbrahim Tataroğlu ve Mehru Aygül, Barış Karakullukçu, Erdem Erkul ve Özen Karaca Tümer’in ağırlandığı açılış etkinliğinde Başlangıç Noktası Akademi ve destekçileri, programda yer alan modüller ve programdaki iletişim kişileri hakkında da bilgi verildi.
Dünya Ekonomik Forumu ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü gibi seçkin kuruluşların raporları dikkate alınarak, alanının düşünce liderleri tarafından hazırlanan program içeriği ve eğitimler Haziran ayı sonuna kadar sürecek. Ardından seçkin kurumlarda staj yapma imkanı bulacak olan Etkili Genç Liderlere program boyunca uzman mentorlar eşlik edecek.